Hozzávalók:
25 dkg szezámpehely vagy őrölt szezámmag
3 db tojás
Mézeskalács fűszerkeverék – 1-2 teáskanál (ízlés szerint)
Vanília vagy vanília aroma
Stevia (személy szerint én nem szeretek sütni xukorral, de biztosan avval is lehet!)
10 dkg 90%-os csokoládé
1 evőkanál kókuszzsír (esetleg jászvaj (ghee))
Elkészítés:
A szezámpelyhet keverd össze a hozzávalókban felsoroltakkal
Ha esetleg kicsik a tojások, akkor nyugodtam üss hozzá még egyet, ha pedig nagyok lennének, és folyós a tésztád, akkor önts az alaphoz még szezámpelyhet
A lényeg, hogy ruganyos legyen a tészta
Vágj ki egy tepsi nagyságú sütőpapírt, és sodrófával vagy egy másik sütőpapírlap, vagy fólia használatával nyújtsd ki hajszál vékonyra a tésztát
A nyújtás után vágd be ízlésed szerinti kockákra
Melegítsd elő a sütőt, majd amikor berakod a tésztát, akkor vedd a legkisebb lángra, és gyakorlatilag szárítva süsd meg
Kb. 15 perc alatt ropogósra szárad a tésztád, nyugodtan nézz rá sütés közben, nehogy megbarnuljon a tészta
A csokoládét olvaszd fel a zsírral együtt úgy, hogy egy evőkanálnyi vizet önts a csoki alá
Hagy a csokit egy kicsit dermedni, majd kend rá a szezámlapra
Végül tördeld kockákra, és kész
Paleovital
A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elektromos keverővel felverjük, egyenként hozzáadva a cukrot és a vaníliát. Jól felvert habot kell kapnia, ez körülbelül 10/15 percet vesz igénybe. Amikor a massza jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelső lépésként kimértem a cukrot, majd hozzáadtam a zselatint. Én már több fajta zselatint is kipróbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl csakis ebből a fajtából fogok gu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű