tészta:
15 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
1-1,5 dl szóda
2 ek olaj
csipet só
töltelék:
1 dl tej
15 dkg darált dió
10-12 dkg porcukor
öntet:
2 dl tej
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
tetejére:
2 tojásfehérje
2 ek sárgabarack lekvár
kevés cukor
A palacsintákat kisütni. A töltelékhez a tejet felforralni,belekeverni a darált diót és a porcukrot és langyosra hűteni. Megkenni a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva kis hasábokra vágni (kb 3 db-ra). Tűzálló tálba szorosan egymás mellé állítgatni. Az öntethez a sárgáját simára keverni a van. cukorral és a tejjel, majd rálocsolni a tésztára. Forró sütőben addig sütni, míg az összes folyadékot be nem szívja. Közben a fehérjéből kemény habot verni a cukorral meg a lekvárral. A megsült palacsinta tetejére kenni,visszatolni a sütőbe, míg a hab rá nem szárad a tetejére.
1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük. 2. Előmelegített sütőben 180 °C –on sütjük 20 percig. 3. Ha kihűlt, a tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. 2. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. 3. Ezután 1 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokit és a kókuszolajat gőz fölött összeolvasztottam, villával felvertem 3 tojást és hozzáadtam a kicsit kihűtött csokimázhoz. Belekevertem a süteménylisztet és egy kókuszolajja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű