A tésztához:
8 db tojás
2 ek Dia-Wellness 1:4 Édesítő
7ek sütőporos liszt
2 ek kakaópor
A krémhez:
200 g Dia-Wellness Főzős vaníliapuding
1 ek instant kávé
20 dkg vaj
2 csapott ek 1:4 Édesítő
8 tojásból kakaós piskótát készítettem (tojásfehérjét felvertem, közben adtam hozzá adtam az édesítőt. Óvatosan hozzá kevertem a tojás sárgáját, majd az előzőleg átszitált, sütőporos lisztet és a kakaóport.
170 fokon tűpróbáig sütöttem.
100-100 g dw főzős vaniliás pudingporból pudingot készítettem a leírás szerint (én mandulatejet használtam).
Az egyikhez hozzá kevertem 1 ek instant kávét. Kevergetve kihűtöttem.
10 – 10 dkg vajat /margarint kikevertem kb. 1-1 csapott ek porcukornak darált 1/4 édesítővel (ízlés szerint, a vanilia puding eleve édes már, de a margarin miatt én még adtam hozzá picit) és apránként a vanila- és kávés pudinghoz adtam.
A kihűlt piskótára a vaniliás krémet kentem, majd betettem a hűtőbe (hogy amikor ráteszem a kávésat véletlen se keveredjen meg a két krém).
Mikor már jól összeállt a hűtőben, akkor rákentem a kávés krémet.
Cukormentes csokit forgácsoltam rá.
A magokat összeaprítjuk, majd rálocsoljuk a mézes-kókuszolajos keveréket. Nagy tepsin szétterítve 150-180 fokon 10-15 percet pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elvegyítjük a lisztet a porcukorral, ráreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadjuk a tojást, a fűszert, ráforgácsoljuk a Rama margarint, majd összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt, cukrot,vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele forgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbarna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű