5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük.
A tojások habját keményre verjük, félretesszük. A vajat alaposan elkeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet és a tejet, végül a lisztet is. Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tojásfehérjét verjük habbá. Majd a cukrot verjük bele a havat, egyenként hozzáadjuk a sárgáját. Végül a diót, sütőport és a lisztet keverjük össze. Egy kis rumot tehetünk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítés: a tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, majd azt a tálat, amelyikben a fehérjék vannak tegyük be a hűtőbe. A csokoládét tördeljük darabokra, majd vízgőz felett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű