Családireceptkönyv.hu

Házi csokoládé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).

Elkészítés:


Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Rétestészta készítése
Rétestészta készítése

Rétes tészta készítése A disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Puncs torta
Puncs torta

A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tejlepény
Tejlepény

A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk és egy 20-35 cm-es kivajazott tepsiben 250 fokon 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk