5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük.
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztottam, a fehérjét nagyon kemény habbá vertem egy kevés cukorral és pár csepp ecettel. A sárgákat kb. 10 dkg cukorral fehéredésig kevertem robottal, majd tová...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olajat. Egy külön edénybe összekavarom a liszteket a sütőporral, majd a tojásos cukros masszához adom é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A réteslapokból kivágtam 5 db 20*30 as téglalapot, egymásra tettem és a maradékokkal együtt egy tepsiben 2-3 perc alatt megsütöttem (világos barna legyen). 2. Az eperszörp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű