menu

Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.

Elkészítés:


Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat vágok lekvárral vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.

Porhanyós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kókusz petty
Kókusz petty

Tészta: 4 tojás fehérjét, 4 e.k. cukorral habbá verni, hozzáadni a 4 tojássárgáját egyenként, 2 e.k. kakaót, 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 4 e.k. vizet. Sütőpapírral kibélelt tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cobbler
Cobbler

A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar hamis somlói galuska
hamis somlói galuska

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük a sütőbe. Amíg elkészül, keverjünk ki és készítsünk el egy vaníliás és egy csokis pudingot. Ha megsült a tészta, vagdossuk apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tojás fehérjéből
Tojás fehérjéből

A félig felvert fehérjéhez kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és és kemény habbá verjük. Utána jön bele a többi. Lassú tűznél sütjük. -) Néha - ha marad nyúl vagy mikulás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk