50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.
Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat vágok lekvárral vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.
1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A tojást a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott vajas csokit és a száraz hozzávaló...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű