Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.

Elkészítés:


Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat vágok lekvárral vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.

Porhanyós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fagyi/fehérjepuding
Fagyi/fehérjepuding

Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve krémesre dolgozzuk és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almapuffancs
Almapuffancs

Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
562.Őszibarack/lagzis süti/
562.Őszibarack/lagzis süti/

Tojássárga,cukor,margarin és tej kikeverni . Hozzákeverni sütőpor, 8 dkg liszt összegyúrjuk.Kissé lágy tészta / ha túl lágy kis liszt mehet hozzá/. 1 óra pihenés. Pihentetés utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk