Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.

Elkészítés:


Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat vágok lekvárral vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.

Porhanyós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mályvacukor
Mályvacukor

Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem. Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós almás
Omlós almás

A lisztben elkeverem a sütőport, elmorzsolom benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Az almát lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét, elkeverem benne a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vaníliás karika
Vaníliás karika

A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen el...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Banános golyó
Banános golyó

A banánt pucoljuk meg, majd egy tálban botmixer segítségéel pürésítsük össze. Keverjók el a kókuszliszttel, a cukorral és a kávéval. Evőkanál nagyságnyi adagokból formázzunk golyó...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk