Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lusta asszony rétese


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg rétes liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack (én málnát tettem)
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
4 egész tojás
5 dl tej

Elkészítés:


A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.
Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.


180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 40-45'

Lusta asszony rétese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres bögrés süti - OK
Epres - Epres bögrés süti - OK

1. A tojások sárgájával kikeverem a cukrot habosra. 2. Belekeverem a tejet. 3. Felverem habnak a tojásfehérjéket. 4. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval. 5. Kana...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vattasüti (Rupáner)
Vattasüti (Rupáner)

1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük. 2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Fagyi alaprecept
Fagyi alaprecept

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukorral ,tejjel kikevert tojássárgáját. Beleöntjük a fagyigépbe. Kb.20 perc alatt lehűl dobozba öntjük, fagyasztóba tároljuk. Mielőtt teljesen b...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Almás - Viktória szelet - OK
Almás - Viktória szelet - OK

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. 2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk