30 dkg rétes liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack (én málnát tettem)
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
4 egész tojás
5 dl tej
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.
A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.
Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 40-45'
A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt szir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben 300 ml tejet megmelegítünk, és 25 g vajat megolvasztunk benne. Egy tálban az 500 g lisztet az instant élesztővel és a 2 evőkanál cukorral összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű