Hozzávalók:
1 db tojás
1 mk. sütőpor
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg vaj
Középső réteghez :
2 dl tejföl
3 ek cukor
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
Tetejére:
1 üveg meggybefőtt
4 dl meggybefőtt lé
2 csg zselatinpor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk.
A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd szeleteljük.
1 cs kakaóport 1 kocka margarin 1 dl tejjel összefőztem beletettem majd 2 db felvert tojást majd összekevertem az összetört keksszel rudat formáztam neylonra téve mikor kihűlt hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojáshabot is lehet a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeverés mert míg bemelegszik, összeállíthatjuk a tésztát. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót összekeverni. Először a cukrot a tojásokkal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztom, majd leveszem hűlni. A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verem. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntöm. A lisztet összeszitá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű