Hozzávalók:
1 db tojás
1 mk. sütőpor
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg vaj
Középső réteghez :
2 dl tejföl
3 ek cukor
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
Tetejére:
1 üveg meggybefőtt
4 dl meggybefőtt lé
2 csg zselatinpor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk.
A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd szeleteljük.
http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/pudingos-meggyes-tejfolos-sutemeny/
A lepényhez összekeverem a lisztet, a cukrot meg a sót, majd hozzáadom a lágy, forgácsolt vajat, és addig keverem, amíg durva állagú tésztát kapok. Keverés közben hozzáöntöm a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a joghurtot az olajjal. beledolgozom azcukorral, sóval, élesztővel összekevert lisztet. Letakarva fél órát kelesztem. Kinyújtom vágom, töltöm, formázom, lekenem,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesOtthon is lehet pillecukrot készíteni, mindenféle különleges hozzávaló nélkül, ráadásul gyorsan elkészül és legalább olyan jó, mint a bolti. Ez egy alaprecept, amihez lehet kevés s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű