35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Tet
Kicsit összekever, 1/6 rész 2ek kakaóval, hűtőbe Különleges formába simítani a fehéret, tetejére kakaósból spirált nyomni 4-5 percig sütjük Kivesszük, gyorsan felszedjük...
Elkészítési idő: 14 tojás sárgáját 4 evőkanál vízzel és 20 dkg porcukorral habosra kikeverni,20 dkg lisztet belekeverni, majd ha kész akkor a 4 tojás fehérjének a habját belekeverni óvatosan. Liszt...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütj...
Elkészítési idő: