0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Édes, csokis, diós, ebben a sütiben minden benne van, amitől egy sütemény finom lehet
melegítsd elő a sütőt 180°-ra Olvaszd fel a csokoládét (vízfürdő vagy mikro) és a vajat, majd habverővel keverd simára. Verd fel a tojást a cukorral és a vaníliával, majd keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElső réteg: 3 tojásfehérjét habbá verjük, 3 evőkanál cukoral 3 tojássárgáját hozzá adjuk. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, és langyosan hozzákeverjük a tojásos habhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott almák magházát távolítsuk el, és szeljük fel őket egészen vékony szeletekre. A vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot, és a 2 evőkanál citromlevet....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát lapokra vágjuk,töltjük és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük A sütési idő,a tűzhelytől függ
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű