0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Édes, csokis, diós, ebben a sütiben minden benne van, amitől egy sütemény finom lehet
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom. Nem kell teljesen készre sütni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, áttörjük, majd simára keverjük a rummal. A tojássárgájákat habüstbe csúsztatjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, majd közepes méretűre reszeljük. A tojásokat tálba törjük, majd kézi habverővel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát. A mákot ledaráljuk, és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű