2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,
+ a töltelék
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.
http://egyszerugyorsreceptek.com/tiroli-retes-recept/
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg 50 %-os liszt, 2 kanál kakaópor, 1 kanál sütőpor, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor helyettesítő, 1 db tojás, 2 kanál tejföl. Begyúrjuk, ketté vesszük, felét kinyújtjuk és sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű