2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,
+ a töltelék
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy hosszúkás tortaformát (kb. 31 x 17 x 3 cm). Szórjuk a lisztet, az őrölt mandulát, a vajat és a cukrot egy robotgépbe és dolgozzuk...
Elkészítési idő:A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. A tojásos keverékhez adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc + hűtésmenete A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat. A tészt...
Elkészítési idő: