40 dkg háztartási keksz
17 dkg vaj
40 dkg jó minőségű csokoládé
1,8 dl habtejszín
rumaroma
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.
Először a darált mandulával összekeverjük a porcukrot. Majd hozzáadjuk a tojást és a citrom reszelt héját és levét, és alaposan összedolgozzuk egy masszává. Három részre osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tej ben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tej et, a c...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pudingport. Kicsi golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral fedett tepsire tess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát gyúrhassunk.) Ezalatt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes