15 dkg kókuszreszelék
6 tojás
3 ek natur kakaópor
3 ek mandulaliszt
3 ek eritrit
1 kk szódabikarbóna
citromlé
A kókusztejgyártásnál maradt kókuszreszelékem, kb. 15 dkg.Gondoltam, sütök belőle egy csokis valamit kisfiamnak.6 tojást szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem géppel.Ebbe jött a 6 sárgája is, tovább vertem a géppel. A kókuszreszelékhez kevertem 3 ek. natúr kakaóport, 3 ek. mandulalisztet, 3 ek. eritritet, kevés folyékony édesítőt, 1 kk. szódabikarbónát korty citromlében felpezsgetve.. Jól összekevertem és ment az egész egy közös edénybe, ahol alaposan elkevertem. Kerek szilikonos formában sütöttem, míg a tűpróbán átment.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=746095352142925&set=oa.593307567451787&type=3&theater
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra a tésztát. Ezután tetszőleges nagyságúra szaggassuk ki. Előmelegített 180°C-os sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet olvasszuk fel vízfürdőn, ha kristályos. Liszteket szitáljuk össze a szódabikrabónával, kakaóval, sóval és a fűszerekkel. Használhatunk állványos krém keverőt, vagy kézi ro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű