15 dkg kókuszreszelék
6 tojás
3 ek natur kakaópor
3 ek mandulaliszt
3 ek eritrit
1 kk szódabikarbóna
citromlé
A kókusztejgyártásnál maradt kókuszreszelékem, kb. 15 dkg.Gondoltam, sütök belőle egy csokis valamit kisfiamnak.6 tojást szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem géppel.Ebbe jött a 6 sárgája is, tovább vertem a géppel. A kókuszreszelékhez kevertem 3 ek. natúr kakaóport, 3 ek. mandulalisztet, 3 ek. eritritet, kevés folyékony édesítőt, 1 kk. szódabikarbónát korty citromlében felpezsgetve.. Jól összekevertem és ment az egész egy közös edénybe, ahol alaposan elkevertem. Kerek szilikonos formában sütöttem, míg a tűpróbán átment.
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a kikapart vanília magot. A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze elsőként a szilárd összetevőket, facsard bele a citromlevet, majd lassan adagold bele a vizet. Minimális vízzel dolgozunk, elég pont annyi, amivel szépen összeáll a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét szufléformát vagy desszertgyűrűt kivajazunk,megszórjuk őket kevés holland kakaóporral,a sütőt felmelegítjük 180C-ra. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a liszten kívül összemelegíteni.Hozzáadni fél kilól lisztet, 1 kk. szódabikarbónát, fél sütőport,. 4 cipóba osztani mindegyiket külön kinyújtani és a közép 2/3 részé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű