Családireceptkönyv.hu

Egyszerű túrós lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcuko

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
Meggyes sarok
Meggyes sarok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás piskótakocka
Almás piskótakocka

z almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, vagy lereszeljük, meghintjük fahéjjal. A margarint simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával. A liszttel elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ZSERBÓ (Édesanyám receptje)
ZSERBÓ (Édesanyám receptje)

35 dkg lisztet 20 dkg vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk