6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük. Az egész tojásokat felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót 2 dl tejszínnel, porcukorral krémmé turmixoljuk. Kis tálakba töltjük. Meggyebfőtett kanalazunk rá / a levével együtt/. A maradék tejszínt habbá verjük. Rákanalazzuk a te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk, hogy jól nyújtható legyen. (Nálam 150 gramm kellett hozzá). 3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es, szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes