Linzerkarika recept:
Ahogy drága nagyikám mondta, a linzertészta titka a 3:2:1 arányban rejlik (Liszt:zsiradék:cukor). Én meg szót fogadok, mert az övé volt az igazi! Tehát:
90 dkg liszt
60 dkg zsiradék /margarin vagy zsír/
30 dkg cukor
2 tojás sárgája
2 cs. vaniliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
2-3 ek tejföl
A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citromhéját, s belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Kevés tejföllel jól gyúrható masszává alakítjuk.Gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük! Fél-egy óra pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megsütjük. Miután kihűltek megkenjük őket barack lekvárral, kettesével összeragasztjuk.
Hamar sül.
A száraz alapanyagokat összekeverjük. Elmorzsoljuk velük a vajat/margarint . A könnyebb gyúrhatóságért és teltebb ízhatásért hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hidegen felkockázom, robotgéppel összedolgozom a két evőkanál liszttel, vagy kézzel összemorzsolom. Ujjnyi vastag téglalapot formázok belőle, fóliába csomagolom, és betesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBabapiskótát : kávés,rumos tejben megforgatjuk Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm 180 fokos sütőben max 15 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejet a cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban, levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd visszatessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű