Linzerkarika recept:
Ahogy drága nagyikám mondta, a linzertészta titka a 3:2:1 arányban rejlik (Liszt:zsiradék:cukor). Én meg szót fogadok, mert az övé volt az igazi! Tehát:
90 dkg liszt
60 dkg zsiradék /margarin vagy zsír/
30 dkg cukor
2 tojás sárgája
2 cs. vaniliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
2-3 ek tejföl
A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citromhéját, s belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Kevés tejföllel jól gyúrható masszává alakítjuk.Gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük! Fél-egy óra pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megsütjük. Miután kihűltek megkenjük őket barack lekvárral, kettesével összeragasztjuk.
Hamar sül.
A hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPreheat the oven to 350 degrees and line an 8 inch square with foil and coat lightly with cooking spray. Melt the chocolate in a bowl over a sauce pan of simmering water. Let it c...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű