Piskóta lap: 2x 6 tojásból : 6 tojás, 12 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 6g sütőpot, 2 ek víz
Az egyik lesz az alsó lap, másik a teteje
Piskóta lap: 10 tojásból: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt , 6g sütőpor, pár csepp piros ételfestéket szórok bele, hogy színes legyen
A kisült piskóta lapokról még lanygyosan leszedem a sütöpapírt. A 10 tojásos piskóta tésztát szét tépkedem egy tálba, 0,6 dcl vízbe teszek 40 dkg kr.cukrot s felfőzöm szirupnak kb, 10 percig forr majd lehüttöm. A tépett piskóta darabokra öntöm a kihült szirupot, 1 dcl rumot, egy kis rumaromát, 5 dkg kókusz lisztet diót, 2,5 dcl sárga barack lekvárt, egy kis puncs és rum aromát, úgy hogy jó lucskos legyen. A rum lehet 2 deci is:-)
Az alsó lap tetejét megkenem barack lekvárral s rárakom a tölteléket, szépen eligazítom, majd a felső lap alját kenem barack lekvárárral s ráborítom a puncs töltelékre.
Lapos tepsire szoktam össze rakni. Másik tepsit teszek a tetejére s berakom hütőbe úgy hogy teszek a felső tepsire nehezéket /pl 4 kg liszt/ másnapig szépen tömören össze ál.
Puncs máz: 40 dkg porcukor, 6-7 EK forró víz, 2 EK olvasztott zsíros margarin, pici piros ételfestét és egy kis puncs aróma. Mixerrel szétt keverem s rá símitom a sütire. 30x40 gáztepsi,,,szép magas szeletek lesznek belőle.
Az összes hozzávalót bedobjuk a mixerbe és egyneművé keverjük. Az édesítő szerepét most a mazsola vállalta magára, de aki édesebb szájú, az tehet hozzá némi xylitet vagy eritritet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vizzel és 4 dkg liszttel. A tojásfehérjét keményhabbá verjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához majd ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt a csokival vízgőz fölött felolvasztjuk. A kakaóport és a kókuszreszeléket egy tálkába mérjük, összekeverjük. A tojásokat az eritrittel robotgéppel kihabosítjuk. hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű