• 4 db vizes zsemle
• ¼ kg túró
• 2 kanál tejföl
• ½ liter tej
• 2 – 3 kanál kristálycukor
• 2 db tojás
• kapor
• citrom héja
A zsemléket „lekalapozzuk” Úgy vágjuk le a tetejét, hogy azt a végén vissza fogjuk rakni (kb. 1/3 – ¼ részét). A zsemle belét kiskanállal kiszedjük. A zsemle ne legyen túlságosan vékonyfalú, mert könnyen átázik. A két tojást üssük fel, a fehérjét külön és a sárgáját is. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá (géppel is lehet). A tojássárgájába tegyünk 2 – 3 kanál cukrot. Keverjük ki a cukorral.
Készítsük el a túrót. A túróba tegyünk 2 kanál tejfölt, apróra vágott kaprot és egy citrom reszelt héját. Ha valaki nem szereti, akkor kapor helyett mazsolát is lehet beletenni. Géppel keverjük ki. A tojás fehérjét lazán keverjük össze egy kanállal a kikevert sárgájával, majd az egészet a túróval.
A zsömléket áztassuk bele egy fél liternyi tejbe, de ne áztassuk el, csak mártsuk úgy bele, hogy mindenütt érje a tej. Rakjuk egy tálra az tejben mártott zsemléket és kanalazzuk bele a tölteléket. Végül helyezzük rá a tejbe mártott „kalapokat”. Tegyük a zsemléket kivajazott tepsibe és 15 percig süssük a sütő IV-es fokozatán (175 fok). Ha a zsömle teteje piros, és kopog, készen vagyunk. Nagyon finom és gyors, laktató étel!
A barna tészta elkészítése: A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot átszitálom és hozzáadom a szódabikarbónát, a mk fűszerkeveréket, a sót, majd a tojásokat, a margarint és a mézet. Jól összedolgozom. Ha morzsás, akkor addig...
Elkészítési idő: 10-12 óra Nehézség: Közepes