a tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 dl tej
1 kg meggy
a tejfölös réteghez:
2 tojás
15 dkg cukor
2 dl tejszín
2 csomag (2 x 40 g) vaníliaízű pudingpor
2 nagy pohár (2 x 330 g) tejföl
A meggyet megmostam, kimagvaltam, és hagytam lecsepegni.
A vajat kihabosítottam a kétféle cukorral és a sóval, majd egyesével beledolgoztam a tojásokat is.
Beleforgattam a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a tejet, egyneművé kevertem.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem.
Rászórtam a meggyet.
A cukrot kihabosítottam a tojással, hozzáadtam a pudingport és a tejszínt, tovább habosítottam.
Végül kézi habverővel belevegyítettem a tejfölt, és a masszát a meggyes tésztára öntöttem.
A sütőbe visszatéve kb. 1 és 1/4 óráig sütöttem.
Kihűlve, kockákra vágva kínáltam.
20 x 32 cm-es tepsihez:
Mindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 gramm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk. Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű