a tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 dl tej
1 kg meggy
a tejfölös réteghez:
2 tojás
15 dkg cukor
2 dl tejszín
2 csomag (2 x 40 g) vaníliaízű pudingpor
2 nagy pohár (2 x 330 g) tejföl
A meggyet megmostam, kimagvaltam, és hagytam lecsepegni.
A vajat kihabosítottam a kétféle cukorral és a sóval, majd egyesével beledolgoztam a tojásokat is.
Beleforgattam a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a tejet, egyneművé kevertem.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem.
Rászórtam a meggyet.
A cukrot kihabosítottam a tojással, hozzáadtam a pudingport és a tejszínt, tovább habosítottam.
Végül kézi habverővel belevegyítettem a tejfölt, és a masszát a meggyes tésztára öntöttem.
A sütőbe visszatéve kb. 1 és 1/4 óráig sütöttem.
Kihűlve, kockákra vágva kínáltam.
20 x 32 cm-es tepsihez:
A tepsit vastagon kikenem vajjal, rászorom a liszt+sütőporos keverék kb kicsit kevesebb mint felét. Erre jön a túró, majd a vaníliás cukor. Meggyel megszórom bőven majd a fahéjas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a citromhéjat, majd a búzadarát és a zabhelyet. Ezután a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük. Kb. 1 óráig hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket. Töltelék: A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba kev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes