Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér (bögrésen is)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 5 tojás
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál fehér finomliszt

Elkészítés:


1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk!

Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jugoszláv Krémes
Jugoszláv Krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejkaramellás sport szelet
Tejkaramellás sport szelet

A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Mákos torta rizslisztből....
Mákos torta rizslisztből....

a mákot beletesszük egy kisebb lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, 5 percig forraljuk, majd fedő alatt félretéve , 20 percig hagyjuk dagadni..... a tojások sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk