- 500 g zsírszegény túró (érdemes a krémes, dobozosat használni)
- 2 tojás
- Zabpehely, kb. 2 marék (annyi, hogy miután kicsit állni hagytuk könnyen formázható masszát kapjunk)
- 2-3 evőkanál nyírfacukor
Keverd össze az egészet, és hagyd állni 15-20 percet. Formázz golyókat, és dobd forrásban lévő, enyhén sós vízbe. Ha feljött a tetejére 1-2 percig még főzd, csepegtesd le, és forgasd meg tk pirított morzsában... vagy mákban, csokidarában.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), vég...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézMegcsináljuk, dagasztjuk a szokásos módon a kelt tésztát, kelesztjük egyszer egészben, cipózzuk ( nekem 10 db lett) így is kelesztjük és mehet kb 190 fokos sütőbe. Ja a tetejét én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, 10 percre félretesszük. Ezalatt elkészítjük a panna cottát: egy lábasba öntjük a tejszínt, tejet, vanília esszenciát, lassú tűzön felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes