A tészta hozzávalói:
45dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 tojás sárgája,
2 evőkanál porcukor,
kevéske só,
25 dkg
margarin,
1 doboz tejföl
A töltelék hozzávalói:
2 kg alma,
7 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál fahéj,
1 csomag vaníliás pudingpor
Először az almát mossuk meg, hámozzuk és reszeljük le. Ízesítsük az alma érettségétől (édességétől) függően cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, keverjük el és hagyjuk addig állni, amíg bő levet ereszt.
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalóit. Jól nyújtható, közepes keménységű tésztát kell készíteni.
Két részre osztjuk, az egyik az alja, a másik a teteje lesz.
Közben az alma bő levet eresztett. A léből alaposan kinyomkodjuk az almát, és félre tesszük.
A visszamaradt lében felfőzzük a vaníliás pudingot (ugyan úgy, mint szoktuk csak most tej helyett almalevet használunk).
Ha a pudingunk elkészült, összekeverjük a félretett reszelt almával.
Ez lesz a töltelék.
A tészta egyik felét, elnyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
Megszórjuk kevéske zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen a pudingos alma tölteléket.
Elnyújtjuk a tészta másik felét is és beterítjük vele az almát.
A tetejét kicsit megszurkáljuk villával, végül tojás fehérjével bekenjük.
Előmelegített sütőben,kb.30 percig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, és csak akkor szeleteljük.
A tejét megszórjuk vaníliás- vagy porcukorral.
A pudingot megfőzzük. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A kekszet egy tepsi aljára tesszük, erre megy a pudingos krém. A tejszínt a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük. ◾️A sárgájához hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a vaníliakivonatot. ◾️A fehér...
Elkészítési idő: 30 perc + sütés Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kókuszt és a lisztet, közepes tepsi aljára nápolyi lapot fektetünk (ez elhagyható) erre öntjük rá a masszát és megsü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffin tepsi horpadásait. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralun...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű