Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi habkarika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipetnyi só

Elkészítés:


A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.

Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a porcukrot ,a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és már nem csúszkál benne.

Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, a masszát pedig töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Intelligens krémes
Intelligens krémes

A cukrokat, a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 9 tojás sárgáját, a lisztet, a tejet végül a habbá vert tojások fehérjét. Forró sütőben 10 percig magas hőfokon sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős fánk
Hűtős fánk

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszterke
Szilveszterke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk