Családireceptkönyv.hu

Évi almás pite


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.
a töltelékhez:
1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája

Elkészítés:


Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a
levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm
A tésztát ketté vágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és
az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát
finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek. Tojássárgájával megkenjük, egy
villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Évi almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


Szoleczki Lászlóné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer
Linzer

1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy eg...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó recept
Zserbó recept

A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Ischler  (a legfinomabb)
Ischler (a legfinomabb)

Hozzávalókat hidegen összegyúrjuk. Kiszaggatjuk. Sütés 8-12 perc 180 fokon. Kihűlés után tölteni ízlés szerinti lekvárral, pihentetni, majd csokimázba mártani. Csokimáz: Egyszerr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Puncs      Jó piskóta, jó máz
Puncs Jó piskóta, jó máz

Keverjen össze 2 tojást,4 tojás sárgáját,cukorral.Hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat és a 4 tojásfehérjéből felvert havat. Keverjük össze és öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk