a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.
a töltelékhez:
1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a
levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm
A tésztát ketté vágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és
az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát
finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek. Tojássárgájával megkenjük, egy
villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy eg...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KözepesHozzávalókat hidegen összegyúrjuk. Kiszaggatjuk. Sütés 8-12 perc 180 fokon. Kihűlés után tölteni ízlés szerinti lekvárral, pihentetni, majd csokimázba mártani. Csokimáz: Egyszerr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjen össze 2 tojást,4 tojás sárgáját,cukorral.Hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat és a 4 tojásfehérjéből felvert havat. Keverjük össze és öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű