A tésztához:
8 tojás
10 evőkanál kristály cukor
10 evőkanál liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
3 tasak vaníliás cukor
4 dl Meggle cukrászhab
4 tasak habfix
A tetejére:
2 dl Meggle cukrászhab
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30-35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
Elkészítés: Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül...
Elkészítési idő:Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrju...
Elkészítési idő:Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: