A tésztához:
8 tojás
10 evőkanál kristály cukor
10 evőkanál liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
3 tasak vaníliás cukor
4 dl Meggle cukrászhab
4 tasak habfix
A tetejére:
2 dl Meggle cukrászhab
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30-35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikeverjük. Amikor már jó krémes állagú, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és virág formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat. Jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a citrom héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük,fél órát állni hagyjuk. A tölteléket elkészítjük. A vajat a cukorral krémesre keverjük,hozzáadjuk a túrót,a citrom reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű