5 tojás
5 ek cukor
egy ród vanília
1 liter tej
5 tojast szetvalasztok, a sargajat kikeverem 5 evokanal cukorral (vagy cukorhelyettesitovel) es adok hozza egy tud vaniliat (vagy vanilias cukrot.) 1 liter tejet felforralok, a sargajat belezuttyantom es gyorsan elkeverem, meg par percig visszavett langon keverem, amig besurusodik. A feherjeket egy pici cukorral felverem kemeny habnak egy uvegtalbal, az uvegtalat 1 percre mikroba rakom, mikor kiveszem a kesz habot evokanallal a kesz vanilias cuccra szaggatom. Hutobe vele!
Csak a hab, de azert a tejforralas nem akkora deal, felforr es 2-3 percet meg kevergeted a sargajaval, ennyi.
A tésztát alapopsan kikavarjuk, majd 5 percig állni hagyjuk.. A felforrósított serpenyőbe fújjuk az olajat és úgy tesszük bele a tésztát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott Ramát, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék t...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A tésztát ketté vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű