7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula
A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd lassan a sütőporral és mandulával elkevert lisztet is.
A masszát legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük ki kb. 35 perc alatt, sütőtől függően.
5 és fél cm magas tortalap lett belőle.
A lapot a formában hagyjuk kihülni. A forma oldala mellett meglazítjuk vékony pengéjű késsel és tálcára borítjuk.
Gesztenyemasszát lereszelni, vajjal, rummal ízesíteni. Egy üvegtálat kiöblíteni, folpackkal kibélelni és újból kiöblíteni..Belenyomkodni a gesztenyemasszát az aljára és oldalára ú...
Elkészítési idő: 1/2 óraA hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába becsomagoljuk és kb 20 percig hideghelyen (hütöben ) pihentetjük. Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk és sütemény...
Elkészítési idő:Krém: 3 egész tojást 15 dkg cukorral jól kikeverünk, 3 dl tejjel feleresztjük, 5 kanál liszttel és 1 vaniliáscukorral simára keverjük. Gőz fölött állandó keverés mellett sürüre főz...
Elkészítési idő: