7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula
A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd lassan a sütőporral és mandulával elkevert lisztet is.
A masszát legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük ki kb. 35 perc alatt, sütőtől függően.
5 és fél cm magas tortalap lett belőle.
A lapot a formában hagyjuk kihülni. A forma oldala mellett meglazítjuk vékony pengéjű késsel és tálcára borítjuk.
Az összes hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm átmérőjű, műanyag mikrózható tálkában, majd 3 percre a mikróba tesszük. Ha kész van, kiborítjuk egy tányérra, meg lehet szórni kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemény habbá verjük a piskótához a tojásfehérjét cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporos lisztet. Egy körülbelül 25×30 centis tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük. Fe...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KözepesZsírozott gerincsütőben sütjük, és csoki mázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat). Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára t...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyű