7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula
A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd lassan a sütőporral és mandulával elkevert lisztet is.
A masszát legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük ki kb. 35 perc alatt, sütőtől függően.
5 és fél cm magas tortalap lett belőle.
A lapot a formában hagyjuk kihülni. A forma oldala mellett meglazítjuk vékony pengéjű késsel és tálcára borítjuk.
A hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, könnyű tésztát kapunk. Kettéosztjuk, és az egyik tésztát belenyújtjuk a tepsibe, erre jön majd a krém. A pudingot elkészítjük, és még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű