7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula
A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd lassan a sütőporral és mandulával elkevert lisztet is.
A masszát legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük ki kb. 35 perc alatt, sütőtől függően.
5 és fél cm magas tortalap lett belőle.
A lapot a formában hagyjuk kihülni. A forma oldala mellett meglazítjuk vékony pengéjű késsel és tálcára borítjuk.
1. Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk. 2. Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából. 3. Felfőzzük a zselatint, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet összekeverjük a többi cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy mély tálban összevegyítjük. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a vizet. Végül az olajat is belekavarjuk. A palacsintasütőt jól átforrósítjuk és kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggy kivételével a hozzávalókat összekeverem és egy kivajazott (közepes méretű) tepsibe öntöm. Ezután a lecsepegtetett meggyszemeket a tésztába potyogtatom. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű