1 l tej, 2 cs vaníliás pudingpor, 5 db tojás, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 dl étolaj, 2 ek kakaópor, 4 dl tejföl, 25 dkg + 10 ek kristálycukor, 6 ek porcukor, őrölt fahéj, vaj és liszt a tepsihez
1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a 25 dkg cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és 1 dl vizet.
2. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
3. Egy kb. 25x30 cm-es magasabb falu tepsit kivajazunk és liszttel behintünk, majd a tészta felét elsimítjuk benne.
4. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és a fehér tészta tetejére csurgatjuk.
5. A tejet felfőzzük a pudingporral és 10 evőkanál cukorral.
6. Még forrón a tésztára simítjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 10 percig sütjük így, majd a hőt visszavesszük 150 fokra és még kb. 1 órát sütjük. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a sütőből.
7. Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral és a még forró tészta tetejére kenjük.
8. Megszórjuk fahéjjal és hagyjuk kihűlni, majd még kb. 4-5 órára tegyük be a hűtőbe.
9. Hidegen tálaljuk kockákra vágva.
1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaós keksszel. Bele rumaroma, és egy tepsibe nyomkodjuk. Leöntjük felmelegített csokival.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralni és közben 2 db tojás sárgáját elkeverni a 15 dg cukorral és 3 ek liszttel és annyi hideg tejjel,hogy önthető massza legyen. Ebbe belekeverjük a pudingpórt is....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű