1 l tej, 2 cs vaníliás pudingpor, 5 db tojás, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 dl étolaj, 2 ek kakaópor, 4 dl tejföl, 25 dkg + 10 ek kristálycukor, 6 ek porcukor, őrölt fahéj, vaj és liszt a tepsihez
1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a 25 dkg cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és 1 dl vizet.
2. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
3. Egy kb. 25x30 cm-es magasabb falu tepsit kivajazunk és liszttel behintünk, majd a tészta felét elsimítjuk benne.
4. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és a fehér tészta tetejére csurgatjuk.
5. A tejet felfőzzük a pudingporral és 10 evőkanál cukorral.
6. Még forrón a tésztára simítjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 10 percig sütjük így, majd a hőt visszavesszük 150 fokra és még kb. 1 órát sütjük. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a sütőből.
7. Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral és a még forró tészta tetejére kenjük.
8. Megszórjuk fahéjjal és hagyjuk kihűlni, majd még kb. 4-5 órára tegyük be a hűtőbe.
9. Hidegen tálaljuk kockákra vágva.
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem ;) ) A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és, a sütőporral elkevert réteslisztet. Ramával kikent tepsib...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű