Tészta:
120 g lágy vaj
120 g kristálycukor
1 nagyobb tojás
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp mandula aroma
360 g liszt
15 g sütőpor
2 csipet só
Bevonat:
60 g lágy vaj
30 g porcukor
fél csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tej
csokiforgács, vagy színes cukorkák a díszítéshez (elhagyható)
180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük a vajat a cukorral. Beleütjük a tojást, és elkeverjük benne a vaníliás cukrot is. Gondosan összekeverjük, vagy kézi mixerrel mixeljük. Belekeverjük a maradék száraz hozzávalókat és addig mixeljük/keverjük, amíg össze nem áll a tészta. Akkor lesz jó, ha egy kis darab, amit a kezünkbe veszünk és megnyomkodunk, már egyben marad. Gondosan eloszlatjuk a tésztát a tepsinkben. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük.
A bevonathoz mindent összetevőt alaposan összekeverünk. Először csak 3 evőkanál tejet adjunk a masszához, de ha még szükséges tegyünk még hozzá a kívánt állag eléréséhez. Elegyengetjük a kihűlt tészta tetején és ízlésesen megszórjuk színes cukorral vagy csoki forgáccsal. Kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestészta Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs pisztácia pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe te...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű