Tészta:
120 g lágy vaj
120 g kristálycukor
1 nagyobb tojás
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp mandula aroma
360 g liszt
15 g sütőpor
2 csipet só
Bevonat:
60 g lágy vaj
30 g porcukor
fél csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tej
csokiforgács, vagy színes cukorkák a díszítéshez (elhagyható)
180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük a vajat a cukorral. Beleütjük a tojást, és elkeverjük benne a vaníliás cukrot is. Gondosan összekeverjük, vagy kézi mixerrel mixeljük. Belekeverjük a maradék száraz hozzávalókat és addig mixeljük/keverjük, amíg össze nem áll a tészta. Akkor lesz jó, ha egy kis darab, amit a kezünkbe veszünk és megnyomkodunk, már egyben marad. Gondosan eloszlatjuk a tésztát a tepsinkben. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük.
A bevonathoz mindent összetevőt alaposan összekeverünk. Először csak 3 evőkanál tejet adjunk a masszához, de ha még szükséges tegyünk még hozzá a kívánt állag eléréséhez. Elegyengetjük a kihűlt tészta tetején és ízlésesen megszórjuk színes cukorral vagy csoki forgáccsal. Kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet,margarinnal összemorzsolom,beleteszem a sót,cukrot,sütőport a tojás sárgákat,tejfölt és összekavarom,gyúrom. Ha összeállt,fóliába teszem,fél órára a hűtőbe pihentetem....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket. A z egész toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű