2 db 12 x 30 cm őzgerinc formához
6 tojás
14 dkg porcukor
1 tasak (bourbon) vaníliás cukor
1 mk fahéj
14 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 narancs reszelt héja és leve
10 dkg dió
7 dkg csokoládé
7 dkg mazsola
7 dkg füge
A forma kikenéséhez
vaj és
zsemlyemorzsa
Először aprítsuk fel a diót, csokoládét és fügét. A mazsolát áztassuk be, elég fél órára majd szűrjük le. Én erre a célra forró gyümölcsteát készítek. A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A sütőformákat vajazzuk ki és szórjuk be finoman zsemlemorzsával.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, fahéjat illetve a narancs reszelt héját, levét. Keverjük hozzá a lisztet és sütőport apránként. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük a masszához. Forgassuk bele lazán a felaprított diót, fügét, mazsolát és csokit.
Öntsük a formákba a masszát. 160 fokon süssük kb 40-45 percig. Ha a teteje nagyon pirul, takarjuk le sütőpapírral. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk deszkára. Tálaláskor porcukorral szórjuk be. Egy csésze forró tea kiváló kísérője!
A lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércso...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűKevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrot és a puha vajat kikeverem. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a reszelt csokoládét egy tálban összekeverem és az előző masszához kanalanként, felváltva a tejjel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű