Hozzávalók:
Tészt:8 tojás, 16 ek cukor, 8 ek víz, 1 ek étolaj, 15 ek liszt, 1 ek kakaópor.
Krém:
1l hullala, cukor, 6 dkg kakópor, 1 cs v. cukor
8 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgákat és 8 ek vizet, 1 ek étolajat és ezt is habosra verjük. Végül beletesszük a lisztet és a kakaóport.
Krém: A tejszínt felverjük ízlés szerint cukorral, a kakóporral és v. cukorral
Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 250 fokra előmelegítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákos-narancsos keksztekercs krémjéhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kekszet. Beleforgatjuk a narancs lereszelt héját és 2-3 gerezd apróra vágott húsá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, a szalalkálit langyos tejben feloldjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól összedolgozzuk közepesen kemény tésztává. Majd hat egy...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: Nehéz