Családireceptkönyv.hu

Kakaós – pudingos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás. 2 ek. kakaópor, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 pohár nagy tejföl, 1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm - 600 gramm legyen )

Elkészítés:


pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

A tészta elkészítése


: a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben készült.

Kakaós – pudingos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalagóriás
Szalagóriás

Összeállítani, 1órácskára hűtőbe tenni. Lisztezett deszkán kb.0,5cm-re nyújtani, szaggatni, tojásfehérjével lekenni, majd durvára vágott cukros-dióba fordítani, hogy ragadjon rá. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fantasztikus sütemény
Fantasztikus sütemény

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis ostya vagy Hidegkutya
Csokis ostya vagy Hidegkutya

25 dkg margarint 20 dkg porcukorral gőz felett felolvasztani. 2 csomag vaníliás vagy csokis pudingport 2 evőkanál kakaót, ízlés szerint mazsolát összekavarni, majd 2 felvert egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olajos piskóta
Olajos piskóta

Elkészítése: Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk