75 g puha vaj
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
púpos kk őrölt fahéj
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek)
rum, vagy aroma
1 narancs reszelt héja, és mehet a leve is!
Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat, és aki szereti az a levét is. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a mazsoláról beleöntjük a rumot, vagy a rumos vizet, de ezzel óvatosan, főleg, ha a narancs levét is hozzáadjuk, figyelni kell, hogy ne legyen folyós, de nagyon kemény se. Ha a sütőpapírra rakjuk, akkor ott nem szabad neki szétfolyni, olyan sűrű nokedli tészta jellegűnek kell lennie, végül beleforgatjuk a mazsolát is. (Én most Kalifa mediterrán mixet, és mazsolát is használtam, nagyon finom)
Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük. Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat, aszalt szilvát, vagy aszalt sárgabarackot is szoktam bele metélni.
A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal. Hagyjuk egy kicsit állni. A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kife...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütni 180 C-os sütőben. Kicsit kihült, tetejere rakenyjuk : 15 dkg porcukor 1 cs vanilijas cukor es 4 tojás sárgájat habosra keverni, visza tenni a sütőbe kicsit száradjon 100 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és liszttel meghintjük. A kinyújtott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű