Tészta:
50 dkg darált háztartási keksz,20 dkg porcukor,10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor,2-3 evőkanál rum,tej
A töltelékhez:
I.varíácíó
15 dkg vaj,25 dkg porcukor,15 dkg kókuszreszelék
II.varíácíó
A töltelék hozzávalóit kézzel összenyomkodjuk, félretesszük.
A kakaós rész hozzávalóit tálba mérjük, és annyi tejjel, hogy nem túl lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét sütőpapíron kb. fél cm vastagságúra és négyzet alakúra nyújtjuk.
A kókuszos töltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a sütőpapír segítségével bejgliszerűen feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.
A tekercseket tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nekem most elég keményre sikeredett a massza, így hűtés nélkül is szépen lehetett szeletelni.
Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ma...
Elkészítési idő: 35percA barackot beáztatjuk egy kevés rumba, majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk. Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel. Ha a massza állaga formázhatóan kemény...
Elkészítési idő:Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi lisztt...
Elkészítési idő:1.A piskota hozáavalóit összekeverjük, egy kapcsos tortaformat sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben 15 percet elősütjük. 2.3,5 dl tejben a cu...
Elkészítési idő: 60-120 perc