menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos keksztekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg darált háztartási keksz,20 dkg porcukor,10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor,2-3 evőkanál rum,tej

A töltelékhez:
I.varíácíó
15 dkg vaj,25 dkg porcukor,15 dkg kókuszreszelék

II.varíácíó

Elkészítés:


A töltelék hozzávalóit kézzel összenyomkodjuk, félretesszük.
A kakaós rész hozzávalóit tálba mérjük, és annyi tejjel, hogy nem túl lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét sütőpapíron kb. fél cm vastagságúra és négyzet alakúra nyújtjuk.
A kókuszos töltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a sütőpapír segítségével bejgliszerűen feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.
A tekercseket tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nekem most elég keményre sikeredett a massza, így hűtés nélkül is szépen lehetett szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Citromos - Citromos álom
Citromos - Citromos álom

1. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. 2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Forró túrókrémi mikróban
Forró túrókrémi mikróban

A vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás sütemény
Almás - Almás sütemény

1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kiszedjük a magházat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 2. A tojásokat és a cukrot keverőtálba öntjük, és robotgéppel magas fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés szilvás fánksüti
Bögrés szilvás fánksüti

Elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk