Tészta:
50 dkg darált háztartási keksz,20 dkg porcukor,10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor,2-3 evőkanál rum,tej
A töltelékhez:
I.varíácíó
15 dkg vaj,25 dkg porcukor,15 dkg kókuszreszelék
II.varíácíó
A töltelék hozzávalóit kézzel összenyomkodjuk, félretesszük.
A kakaós rész hozzávalóit tálba mérjük, és annyi tejjel, hogy nem túl lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét sütőpapíron kb. fél cm vastagságúra és négyzet alakúra nyújtjuk.
A kókuszos töltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a sütőpapír segítségével bejgliszerűen feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.
A tekercseket tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nekem most elég keményre sikeredett a massza, így hűtés nélkül is szépen lehetett szeletelni.
1. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. 2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kiszedjük a magházat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 2. A tojásokat és a cukrot keverőtálba öntjük, és robotgéppel magas fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű