menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaprecept:

Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat érdemes észben tartani: használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet. A zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot. Elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a trükkök.

Zabkása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Kókuszgolyós torta
Kókuszgolyós torta

Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Karamellás szelet recept
Karamellás szelet recept

liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint és az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaóport, majd adjuk hozzá a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvetalp (minden mentes is)
Medvetalp (minden mentes is)

A hozzávalókat összegyúrni, majd egy kiskanál segítségével egy sütőlapon, vagy tepsiben kis halmokat tenni. 170 fokon megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

♥KAKAÓS LAPOK: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk