menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaprecept:

Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat érdemes észben tartani: használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet. A zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot. Elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a trükkök.

Zabkása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Rizskoh
Rizskoh

A rizst kétszer annyi vízzel felfőzzük, mikor felforr, hozzáöntjük a tejet, hogy beszívja. Melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgájá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ananászos muffin
Ananászos muffin

A hozzávalókat összekeverjük. A muffin formába rakjuk és 180 fokos előmelegitett sütőbe megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sport szelet
Sport szelet

A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk