Az alaprecept:
Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat érdemes észben tartani: használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet. A zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot. Elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a trükkök.
A sajtokat habosra keverem a cukorral, a tejszínt kemény habbá verem majd az egészet lazán össze dolgozom. Lágy jól kenhető masszát kell kapni. Össze szerelés Folpack-kal ki...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűA banánokat összeturmixoljuk fél deci vízzel, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is összedolgozzuk, majd mehet bele a zabpehelyliszt, a sütőpor, csipet só, kevés vanília. Alaposan elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral.Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összeke...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű