25 dkg liszt
1 dkg élesztő
kávéskanál porcukor
pici só
2 tojássárgája
Az élesztőt fél deci tejfölben kissé megáztatjuk és összegyúrjuk a deszkán az összes hozzávalókat nem tú lágyra.
Vékonyra nyújtjuk ki, derelyemetélővel megformázzuk.
Meleg zsírban szép egyenletesen és gyorsan megsütjük és forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt sütőlemezre h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás sárgáját cukorral és a vajjal habosra keverni.Belekeverni a lisztet, sót, szódabikarbónát,citromlevet.Majd a 4 tojás fehérjének habját beleforgatni óvatosan. Felét a tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű