6-7 tojásfehérje
10 dkg dió durvára vágva
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj
Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk.
Legvégén az olvasztott vajat.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük.
20-25 percig sütjük 160 fokon légkeveréses. Tűpróba! Nem légkeverésnél 180 fok
- nálunk ez a befutó püspökkenyér!
- nem vertem túl keményre a tojásfehérjét és így még finomabb lett
- csokicseppeket tettem bele és a cukrozott gyümölcsnek aszalt fügét és datolyát, meg egy kis kandírozott színes cserit, de összesen a gyümölcs 15 dkg biztos lett
- légkeveréssel sütöttem 160 fokon és tűpróba
- csokival vontam be és nagyon-nagyon finom süti
- legutóbb szilikonos kuglófformában sütöttem, ehhez a sütihez ki kell kenni-lisztezni!
A túrót krumplitörővel áttörjük, hozzáteszünk 2 citrom levét és reszelt héját és a cukrot. A babapiskótát cukros tejben megforgatjuk és kirakjuk vele a tortaforma alját. A zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót beletesszük, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz anyagokat összedolgoztam....majd kinyújtottam és formákat szaggattam belőle... csokimázzal ,darált dióval ,mákkal díszítettem, .....összeragasztottam sárgabarack lekvárral........
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű