Családireceptkönyv.hu

Hókifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből)
40 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
(legjobb zsírral, de zsírból kb. 20 dkg elég ehhez a mennyiséghez)
1 csipet só
2 dl tejföl

A diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint (nálam kevés, mert sütés után még forgatva van porcukorban)
3 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
1 kisebb fél citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
fél zacskó vaníliás cukor
0,2 dl tej (ha nem eszik belőle gyerek, akkor tej helyett lehet rum)

A mákos töltelékhez:
ugyanaz, mint a dióshoz, csak darált dió helyett 10 dkg darált mák

A lekváros töltelékhez:
10 dkg sűrű házi szilvalekvár

+ a hempergetéshez fél cs. vaníliás cukor és 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 percig pihentetem.
2. Addig összekeverem a hozzávalókat külön-külön mindegyik töltelékhez.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és egy 7-10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (ennek híján pohárral) kiszaggatom. (a leeső tésztadarabokat szintén összegyúrom és kiszaggatom)
4. A kör alak alsó részére teszek 1 kávéskanálnyi tölteléket, feltekerem, majd kis kifli alakra formázom.
5. Sütőpapíros tepsire teszem, és előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm. (sima sütőben 180 fokon 15-20 percig)
6. Amikor megsültek a kiflik, akkor még forrón meghempergetem a vaníliás porcukorban.

Hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Francia krémes
Francia krémes

A margarin 20 %-át a liszthez, a liszt 20 %-át a margarinhoz adjuk. Vagyis a 25 dkg margarinból 5 dkg-t leveszünk és a lisztből is ugyanannyit. Az 5 dkg margarint a tésztába gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Epres-vaníliás krémes - OK
Epres - Epres-vaníliás krémes - OK

1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós vagy mákos muffin
Diós vagy mákos muffin

A kész diós muffinokat csokoládéval vonjuk be és stiftelt mandulával szórjuk meg, a mákosakat simán zselézzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mogyorókrém házilag
mogyorókrém házilag

Elkészítés: 1. Tedd a mogyorós, az édesítőszert és a sót egy tálba, majd konyhai robotgéppel őröld finommá. 2. Add hozzá az olajat, majd keverd, míg krémes nem lesz (kb. 2 perc)...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk