3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt (BL55)
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só
A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon finom! ;)
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.habbá verjük.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozott meggyel.180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.
Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszet és a diót összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Golyókat formázunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Az étcsokit felolvasztjuk, és a golyókat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem ) A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű