3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt (BL55)
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só
A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon finom! ;)
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.habbá verjük.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozott meggyel.180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.
1. A tojások sárgáját kikeverjük a margarinnal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és a habbá vert fehérjét, majd megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd beletöltjük a kifli formákba. A formákat tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük – közben figyeljük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral. •Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta. •A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd kettévesszük. A töltelékhez a felengedett gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű