3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt (BL55)
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só
A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon finom! ;)
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.habbá verjük.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozott meggyel.180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.
1.réteg:1,5dlvízben 1cs zselatint feloldani. 3 tojás sárgáját 5ek cukorral,1cs vaníliás cukorral és a tojás felvert habjával összekeverni.Vastag falútepsibe tenni és a hűtőben ra...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...
Elkészítési idő: 2 órastamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...
Elkészítési idő: