Családireceptkönyv.hu

Meggyes piskóta


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt (BL55)
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só

Elkészítés:


A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon finom! ;)
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.habbá verjük.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozott meggyel.180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.

Meggyes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Radír szelet
Radír szelet

1.réteg:1,5dlvízben 1cs zselatint feloldani. 3 tojás sárgáját 5ek cukorral,1cs vaníliás cukorral és a tojás felvert habjával összekeverni.Vastag falútepsibe tenni és a hűtőben ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Őszibarack
Őszibarack

A tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hédi
Mézes stamag kalacsfeny  streicheglanz
Mézes stamag kalacsfeny streicheglanz

stamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk