Barna tésztához:
15 dkg finom liszt
2 dkg margarin
3 dkg zsír
7 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaó
1 teás kanál sütőpor
1 tojás sárgája
Sárga tésztához:
50 dkg finom liszt
15 dkg zsír
5 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
3 evőkanál tejföl
Krémhez:
7 dl tej
2 csomag vanília puding
1 evőkanál finom liszt
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
Lapok kenéséhez:
30 dkg baracklekvár(házi)
30 dkg pirított dió
Tetejére:
3 db tojásfehérje
5 dkg olvasztott csoki+5 dkg reszelt csoki
A barna tésztánkat tálba rakjuk jól összegyúrjuk,folpakba csomagolva fagyasztóba rakjuk,majd 3 részre fogom osztani.
A krémhez a pudingot lisztel porcukorral tejel sűrűre főzöm,majd a gázról levesszük és 5 dkg vajat hozzákeverünk majd ha kihűlt a maradék 25 dkg vajjal habosra keverem.
A diónkat serpenyőbe rakom és lepirítom.A sárga tésztánkat 3 részre osztom nyújtom lekvárral kenem dióval szórom és az egyik barna tésztánkat ráreszelem ugyan ezt megcsináljuk a másik két tésztánál külön külön sütöm 180 fokon.Ha kihűlt a tetejére gőz fölött a tojás fehérjénket,cukorral habbá verem,rákenem a tetejére olvasztott csokival reszelt csokival díszítem.
A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük .A sárgáját kikeverjük a cukorral,beleöntjük a tejet,majd az olajat .A lisztbe belekeverjük a sütőport , a sót , a vaniliás cukrot és a tojásos masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszilvás: lime levet és héjat a kr. cukorral jól kikeverjük. 175°C-on 45 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, beletesszük a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztben elkevert szódabikarbónát, és jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkán c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű