Barna tésztához:
15 dkg finom liszt
2 dkg margarin
3 dkg zsír
7 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaó
1 teás kanál sütőpor
1 tojás sárgája
Sárga tésztához:
50 dkg finom liszt
15 dkg zsír
5 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
3 evőkanál tejföl
Krémhez:
7 dl tej
2 csomag vanília puding
1 evőkanál finom liszt
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
Lapok kenéséhez:
30 dkg baracklekvár(házi)
30 dkg pirított dió
Tetejére:
3 db tojásfehérje
5 dkg olvasztott csoki+5 dkg reszelt csoki
A barna tésztánkat tálba rakjuk jól összegyúrjuk,folpakba csomagolva fagyasztóba rakjuk,majd 3 részre fogom osztani.
A krémhez a pudingot lisztel porcukorral tejel sűrűre főzöm,majd a gázról levesszük és 5 dkg vajat hozzákeverünk majd ha kihűlt a maradék 25 dkg vajjal habosra keverem.
A diónkat serpenyőbe rakom és lepirítom.A sárga tésztánkat 3 részre osztom nyújtom lekvárral kenem dióval szórom és az egyik barna tésztánkat ráreszelem ugyan ezt megcsináljuk a másik két tésztánál külön külön sütöm 180 fokon.Ha kihűlt a tetejére gőz fölött a tojás fehérjénket,cukorral habbá verem,rákenem a tetejére olvasztott csokival reszelt csokival díszítem.
A sütőporral elvegyített lisztet morzsoljuk el a vajjal, a cukorral és a tojással. Adjunk hozzá egy kis tejet, és gyúrjuk lágy tésztává. A tészta egyik felét nyújtsuk ki kb. fél...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy keverőtálba öntsük bele a cukrot, joghurtot és olajat. Majd fakanál segítségével keverjük jól el. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindig csak egyet, ami...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal magasabb, de n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz