50 dkg túró
2 db citrom reszelt héja és leve
5-7 szem hámozott őszibarack, apró darabokra vagdosva
5 dl OKÉ Habmester
2 habfixáló
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
cukor – ízlés szerint
5-6 vaníliás cukor
2 csomag piskótatallér
0 dkg étcsokoládé
kevés cappuccino-s, cukros, langyos tej – ebbe kell mártogatni a tallérokat, de nem szabad eláztatni
A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverem, majd a puha vajjal is jól kikeverem. Az őszibarackokat megmosom, majd egyenként beledarabolom a túrós krémbe, s mindig összekeverem a barackkal, hogy ne barnuljon – ezért adom hozzá egyenként. Az OKÉ Habmestert 2 habfixálóval kemény habbá verem, elektromos habverővel – ehhez nem kell cukor, mert ízesített, én mindig ezt a fajtát használom -, s a 2/3-ad részét a túrós krémhez adom, finoman elegyítem, összekeverem.
A piskótatallér felét – a cukros, cappuccino-s tejbe mártogatva – egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakom, a túrós krém felét egyenletesen elkenem rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
A tetejére a felvert hab maradék egy harmadát kenem, de nem kell simára, olyan borzos legye
Elkészítés A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Süt...
Elkészítési idő: 80 percA cukkinit meghámozzuk, megpároljuk, majd összeturmixoljuk a tojással. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinis masszához, és legalább fél órát állni hagyjuk. H...
Elkészítési idő: