20 dkg liszt 1,5 kávéskanál szódabikarbóna 20 dkg porcukor 4 dkg kakaópor 17,5 dkg vaj 2 db tojás 2 kávéskanál vanília aroma 1,5 dl joghurt / vagy tejföl Krém: 7,5 dkg vaj 18 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé 1 evőkanál cukorszirup 30 dkg átszitált porcukor 1,3 dl joghurt / vagy tejföl 1 kávéskanál vanília aroma
A tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt. Ha kivettük a sütőből, 10 percig hagyjuk a formában pihenni, utána rácson hűtsük ki. A krémhez a vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk, hozzákeverjük a szirupot, a joghurtot és a vaníliát, végül a porcukorral dolgozzuk ki jó alaposan simára. A krém harmadával kenjük meg az alsó lapot, erre tegyük a másik korongot, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát is, tetejét is. Tetszés szerint díszíthetjük saját elképzelés alapján.
Forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup. Ha többet készítünk egyszerre, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.
A feladat roppant “bonyolult”. :) Ha valami úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, az azt sugallja, hogy hamar végzünk. És most így kezdünk. Tehát melegítsd elő a sütőt 200 fokr...
Elkészítési idő: 15+30 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg ráma, 1 pohár tejföl. Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvivien géczi receptje
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA cukrot, a zsírt és a tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Megtöltjük a kosárka formákat és sütjük. A töltelékhez a cukrot, tojást, tejet, lisztet és kakaóp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű