Tészta:
37 dkg liszt
5 dkg zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kevés tej az összegyúráshoz
Krém:
8 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
10 dkg pörkölt török mogyoró
ízlés szerint rum
Máz:
5 dkg margarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 db Sport szelet csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsibe teszem, és 180°C-on mindegyiket külön-külön megsütöm. Amikor kihűltek, krémmel megtöltöm.
A krémhez a tejben a lisztet simára keverem, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, majd a kihűlt tejes péppel összekeverem. A mogyorót apróra összetöröm, és a kész krémbe teszem. Ízlés szerint rumot is adok hozzá. A tésztalapokat ezzel a finom mogyorós-rumos krémmel töltöm meg.
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2. A karamellás muffin krémjéhez szükséges tej nagy részét feltesszük melegíteni egy lábasban, a maradék tejjel és a cukorral összekeverjük a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvát kimagozzuk és félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már kifehéredett és megnőtt a térfogata h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű