Tészta:
37 dkg liszt
5 dkg zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kevés tej az összegyúráshoz
Krém:
8 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
10 dkg pörkölt török mogyoró
ízlés szerint rum
Máz:
5 dkg margarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 db Sport szelet csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsibe teszem, és 180°C-on mindegyiket külön-külön megsütöm. Amikor kihűltek, krémmel megtöltöm.
A krémhez a tejben a lisztet simára keverem, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, majd a kihűlt tejes péppel összekeverem. A mogyorót apróra összetöröm, és a kész krémbe teszem. Ízlés szerint rumot is adok hozzá. A tésztalapokat ezzel a finom mogyorós-rumos krémmel töltöm meg.
Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben krémmé turmixoltam, majd fagyasztóba tettem, fél óránként újra turmixoltam (háromszor).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darabokra tördelt csokoládét egy evőkanál olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen a tészta. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapír...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Közepes