Tepsi: 35x30 cm.
60 dkg finom liszt,
2 db tojás sárgája,
20 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só,
kb. 15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék:
2 kg. reszelt alma,
őrölt fahéj,-ízlés szerint.
cukor-almától függően,
2 cs vaníliás cukor,
10 dkg dió.
Tetejére:
1 db. egész tojás.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele mind/
A tésztát kettőbe vesszük és kinyújtjuk .Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, azt megszórjuk a dióval, rátesszük az ízesített kinyomkodott almát, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
Közepes lángon sütjük. 25-30 perc kb.
Jó étvágyat kívánok!
Egy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport. 2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű