Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
10 dkg Rama margarin
30 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás

Vaníliás krémhez:
10 dkg Rama margarin
1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg porcukor

Almás krémhez
1 kg alma- reszelve
kb. (ízlés szerint) 10 dkg cukor,
kevés fahéj

Elkészítés:


A tészta alapanyagait kevés tejjel jól összegyúrjuk
három egyforma lapot sütünk belőle.
(ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd)

A vaníliás krémhez, a pudingot megfőzzük a tejjel,
még melegen hozzákeverjük a margarint és a porcukrot.

Az almát megpucoljuk, lereszeljük,
fahéjjal és a porcukorral ízesítjük és puhára dinszteljük.

A két krémet kihűtjük, majd összerakjuk a sütinket:
1.lap- almás krém
2. lap- vaníliás krém
3. lap- tetejére porcukor

hagyjuk megpuhulni a sütemény és fogyasztható

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy sütemény, amit nem lehet elrontani
Kevesebb almából is finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Namuk-szelet
Namuk-szelet

Nagy barna tepsibe való adag.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Piskóta recept - a legkönnyebb
Piskóta recept - a legkönnyebb

A vajat felmelegítjük, hozzáöntjük a langyos tejet. Az egész tojásokat simára, de nem habosra keverjük a cukorral, ehhez öntjük a langyos tej-vaj keveréket és végül a sütőporos lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Aludtejes prósza
Aludtejes prósza

Az aludttejet tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat, a zsírt és jó alaposan, simára kikeverjük. Kizsírozott tepsibe öntjük, eligazítjuk benne, majd sűrűn megpöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mohácsi rétes
Mohácsi rétes

Ezt elkeverjuk allni hagyjuk fel orat legalabb majd 6 dbos reteslapbol 2 lap a tepsi aljara amit kikentunk vajjal , a teszta felet oda ontjuk majd meggyel turoval megszorjuk megint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk