Tésztához:
10 dkg Rama margarin
30 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
Vaníliás krémhez:
10 dkg Rama margarin
1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg porcukor
Almás krémhez
1 kg alma- reszelve
kb. (ízlés szerint) 10 dkg cukor,
kevés fahéj
A tészta alapanyagait kevés tejjel jól összegyúrjuk
három egyforma lapot sütünk belőle.
(ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd)
A vaníliás krémhez, a pudingot megfőzzük a tejjel,
még melegen hozzákeverjük a margarint és a porcukrot.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük,
fahéjjal és a porcukorral ízesítjük és puhára dinszteljük.
A két krémet kihűtjük, majd összerakjuk a sütinket:
1.lap- almás krém
2. lap- vaníliás krém
3. lap- tetejére porcukor
hagyjuk megpuhulni a sütemény és fogyasztható
Egy sütemény, amit nem lehet elrontani
Kevesebb almából is finom
A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenk...
Elkészítési idő: 35 percA fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, me...
Elkészítési idő: 30 perc