50 dkg zabpehely
1 kg alma reszelve
10 dkg darabolt dió
15 dkg aszalt szilva darabolva
1 cs őrölt fahéj
Csipet só
Édesítőszer izlés szerint (nálam 2 ek barnacukor)
Citromlé izlés szerint
Detejére dió, mazsola darabok
2 ek méz
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Felolvasztjuk a 75 gr vajat Egy pitetálat kivajazunk A felezett szilvát megszórjuk cukorral ,fahéjjal Megszórjuk a kanál étkezési keményítővel,és jól összedolgozzuk. A szilvát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szúrni -előmelegitett sütőben 10-12-pe...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA porcukrot átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 3 cm átmérőjű köröket rajzoljunk rájuk. A tojásfehérjéket habosra verjük, hozzáadun...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes