50 dkg túró
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl (nálam 140 g)
- 5 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint, mi nem szeretjük nagyon édesen)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál búzadara
- fél csomag sütőpor
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a túrót is.
2. A tepsit kivajazzuk, liszttel picit megszórjuk, majd beleegyengetjük a túrós masszát, és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyományos sütőben 180 fokon. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérő lehet)
3. Sütés után kicsit hagyjuk hűlni, szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk.
Egy lábasban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a vanília cukrot. Majd öntsük hozzá a tejet és jól keverjük ismét össze. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük sűrűvé.Ha elk...
Elkészítési idő:A kekszes alap hozzávalóit összegyúrtam, én nem tejjel, hanem meggylével. Összeállítás után egy órára hűtőbe tettem. A meggyet kimagoztam, és szobahőmérsékleten hagytam lecsöpög...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...
Elkészítési idő: 40 percA liszttel elkeverem a sót, a sütőport, a cukrot, és elmorzsolom a vajjal. A tojással és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Két cipóra osztom. Egy kb. 30 cm x...
Elkészítési idő: