Kb. 20 db. kisütött palacsinta, edény nagyságtól függően. 30X19
Töltelék:
8 ek. cukor,
2 cs. vaníliás puding /főzős/,
1 l. tej,
10 dkg. vaj,
2 db. banán,
2 db. narancs.
Öntethez:
2 db. tojás,
2 cs. vanilin cukor,
2 dl. tejszín.
A palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb darabokra vágjuk. A palacsintákat egyenként megkenjük a krémmel, eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, szorosan feltekerjük, majd félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a palacsintákat kissé egymásra csúsztatva belerakosgatjuk úgy, hogy a vágott felük mind felfelé álljon. Az öntethez a tojást elkeverjük a vaníliáscukorral és a tejszínnel, majd ráöntjük a palacsintákra. Előmelegített sütőben kb.30-perc alatt megsütjük. Macerás-de laktató és finom :)
Jó étvágyat kívánok.
1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott él...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűMártás: 1. A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk az összezúzott fokhagymát. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet egy tálban, majd később nyűjtódeszkán összegyúrjuk, ha kell, teszünk bele még lisztet. Akkor jó, ha nem ragad, és masszív. Minimum egy órára folpackba csavarva hűtőbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes