Családireceptkönyv.hu

Cheddar, Green Onion & Ajwain Pita Bread


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tbsp. agave nectar
1 package active dry yeast (about 2 ¼ tsp)
1 cup plus 2 tbsp. warm water (100° to 110°)
1 ¾ cups (210 grams) bread flour
1 ½ cups (180 grams) white whole wheat flour, divided*
1 tbsp. non-fat Greek yogurt
1 tbsp extra-virgin olive oil
1 tsp. kosher salt
2 ounces finely grated reduced fat cheddar cheese ( I used Cabot 50% reduced fat)
¼ cup finely minced green onion, green part only
1 tbsp ajwain seeds or dried thyme

Elkészítés:


Position oven rack on lowest shelf of the oven. Place wire racks on top of 2 baking sheets.
Dissolve agave and yeast with warm water in a large bowl of a stand mixer; let stand for 5 minutes.
Add all of the bread flour,*150 grams (about 1 ¼ cups) white whole wheat flour, yogurt, oil, salt, cheese, green onion and ajwain seeds into the yeast mixture. Stir with a fork just to start to incorporate all the ingredients.
Put dough hook onto the mixer and beat on medium speed until smooth about 10 minutes. *Adding 1 tbsp. white whole wheat flour at a time until dough is no longer sticking to the side. Scrap down the sides and bottom of the bowl to make sure everything is incorporated.
Place dough in a large bowl coated with cooking spray. Turn to coat dough.
Cover with a clean towel and let rise in a warm place for about 45 minutes or until doubled in size.
Preheat to 500°.
Divide the dough into 12 portions and roll each into a ball. Flour your work surface and rolling-pin. Working with one ball at a time, gently roll each pita until it is about 1/8 inch thick. Take care to try to make the pita uniform in height.
Place 6 dough circles on a wire rack placed over a baking sheet. Do the same with the remaining dough. Depending on the size of your wire racks, you may only get 4 on at a time.
Bake, 1 sheet at a time for about 8 to 9 minutes until puffed and brown. Cool on a separate wire rack.

Trükkök, tippek, praktikák:


*I strongly suggest you weigh your flour whenever baking. I find when I weigh rather than measure in a cup there is a large difference in the volume of flour. I always measure in grams even though most of the US uses ounces. The reason is simple; the nutritional value on the flour is listed in grams. I don’t have to try to remember how many grams are in a quarter of a cup.

Helpful Tips:

Pita bread freezes fantastically. So they do not stick together I freeze them flat on a plastic cutting board. Then transfer them to a plastic freezer storage bag.

http://fooddonelight.com/cheddar-pita-bread/

Cheddar, Green Onion & Ajwain Pita Bread

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Görög tésztasaláta - diétás (GymBeam)
Görög tésztasaláta - diétás (GymBeam)

Az utasításokat követve főzzük meg a tésztát és engedjük le róla a vizet. Vágjuk az uborkát, a paprikákat, a paradicsomot és az olívabogyót kis darabkákra, majd finoman aprítsuk fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A makarónit összetördelés nélkül megfőzzük, leszűrjük és egy kevés (2 dkg) olvasztott vajjal összekeverjük, forró víz felett melegen tartjuk. A hagymát apróra vágjuk és a megolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spenótos-sonkás tészta
Spenótos-sonkás tészta

A tésztát kifőzöm, a sonkát felkockázom. Kevés olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát, majd a sonkát, megpirítom, majd belerakom a spenótot is. Amikor összeesett,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos
Bögrés lángos

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk