Családireceptkönyv.hu

Húsos palacsinta rántva gombamártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A palacsintához:
30 dkg finomliszt
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
étolaj
3 ek tejföl
A mártáshoz:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba

őrölt bors
1 kis pohár tejföl
2 ek finomliszt
1 tk pirospaprika
A panírozáshoz:
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:


Elkészítése:
Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bukta
Bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cime di rapa - dél-olasz
Cime di rapa - dél-olasz

A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

A hozzávalókat kézzel jól kidolgozom (lehet gépel is ) hagyom 15 -2 0 percig kelni és ismét átdolgozom. majd hagyom 40 - 45 percig kelni. Ekkor megformálom, kibélelt papírral jéna...

Elkészítési idő: 100 perc+45 süt
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos rakott tészta (Sóbors)
Sajtos rakott tészta (Sóbors)

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A sajtokat reszeljük le. A tepsi vagy jénai alját enyhén kenjük ki olajjal, a tészta felét öntsük a tepsibe, szórjuk meg a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk