35 dkg rigatoni tészta
35 dkg cukkini
10 dkg ricotta
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg parmezán sajt
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
1 késhegynyi fehérbors
Aprítsuk egészen apróra a hagymát, kis kockákra a cukkinit. Egy edényben pirítsuk üvegesre a hagymát az olívaolajon.
Dobjuk hozzá a cukkinit, fedő alatt főzzük 15 percig, majd az idő leteltével vegük le a fedőt és hagyjuk elpárologni a nedvességet. Közben főzzük al dente állagúra tésztát, majd dobjuk hozzá a cukkinit és a ricottát, keverjük össze egy villával.
Szórjuk meg friss parmezánnal és máris tálalható.
A hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajon pár percig pirítjuk. A húst vékony csíkokra vagy kisebb kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Addig pirítjuk az...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. A túrót villával áttörtem, hozzákevertem az elhabart egész tojást, a grízt, a mákot és a lisztet. 2. Sóval, cukorral ízesítettem, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű